Productcategorieën

Winkelmandje

Meest bekeken producten

Dit gamma sportvoedingsproducten met hoge dosissen is bedoelt voor de sporter die bewust bezig is met zijn prestaties, lichaam en voeding.
Bekijk alle producten

Meest recente artikels

Type what you are searching for:
Producten die profs écht gebruiken: doeltreffend, gedurfd & wetenschappelijk

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Met tips voor sporters om je zo goed mogelijk te adviseren. Je krijgt tips over voeding, training, materiaal en meer.
csgdy_cwgaaktsg

Interview: Timothy Dupont (Veranda’s Willems): “Iedereen droomt van de WorldTour, ook ik”

Half maart 2016. Nog vroeg op het seizoen. Toch heeft Timothy Dupont enorme stappen gezet. 28 is hij al, maar de renner van de continentale formatie Veranda’s Willems heeft na een knappe ritzege in de 3-daagse van West-Vlaanderen nu ook een prestigieuze overwinning in Nokere Koerse – Hors Catégorie – geboekt. En hoewel dat niet meteen de bedoeling was – hij trok de sprint aan voor zijn teammakker Aidis Kruopis – heeft hij best nog wel wat dromen die hij wil verwezenlijken.

 

Timothy, hoe mooi is het om jouw seizoen zo sterk te beginnen?

Timo Dupont: “Mooier kan het niet, hé! Omdat ik vooraf niet wist hoe goed ik kon zijn, hadden we in Nokere de kaart van Aidis (zijn Litouwse ploegmakker Kruopis, red)getrokken. Maar dat ik de sprint dan zelf nog win, is fantastisch. Het is zeker en vast de mooiste overwinning uit mijn carrière. Een massasprint winnen op Nokereberg is voor mij hét van hét. Al vond ik die winst in de 3-daagse van West-Vlaanderen ook wel mooi, want daar won ik van een groepje van een man of 7. In ieder geval zijn deze zeges veel mooier dan die in de Ronde van Bretagne en de Ronde van de Elzas de voorbije jaren. Dat zijn maar 1.2-wedstrijden, al moet je ze natuurlijk wel nog altijd kunnen winnen. En op Belgisch grondgebied is het natuurlijk nog specialer, zeker als je voor veel mediabelangstelling een wedstrijd kunt winnen die ook nog eens live op televisie kwam.”

 

 

Heeft deze sterke start een invloed op jouw programma voor de komende weken en maanden?

Timo Dupont: “Ik denk niet dat dit alles iets verandert aan mijn programma voor het voorjaar. Vrijdag rijd ik de Handzame Classic en dan trek ik 2 weken naar Normandië. Verder heb ik eigenlijk nog niet gekeken. Ik geloof dat ik in april nog naar Kroatië moet en ook Circuit des Ardennes rijd. De rest zien we dan wel weer.”

 

 

TimoDupont2-e1458206570596-373x500Mik je nu echt op die Vlaamse voorjaarswedstrijden?

Timo Dupont: “Zeker. Ik denk dat Nokere Koerse één van de grootste wedstrijden is die we met een kleine ploeg als Veranda’s Willems kunnen rijden. Ons programma oogt niet zo aantrekkelijk als dat van procontinentale en WorldTour-ploegen. Ik moet het dus hebben van dit soort wedstrijden.”

 

In principe kan mijn seizen na deze 2 overwinningen niet meer stuk, maar langs de andere kant is er voor elke wedstrijd druk om te winnen of toch zeker om goed te presteren. Het is dus niet zo dat ik het nu ga laten hangen.

Hoe spelen de Neapharma producten mee in dit succes?

Timo Dupont: “ De producten van Neapharma leveren een grote meerwaarde. Het is natuurlijk aan ons en ons lichaam om de snelheid, wattages en koersinzicht te leveren. Maar de energie tijdens trainingen, de koers en de finales die we rijden komen voor een groot stuk uit onze sportvoeding. De hoge concentraties die heel snel worden opgenomen en toch allemaal licht zijn voor de maag zorgen voor de ideale mix. De recup shake en de bars vind ik geweldig. Daarnaast is de isotone drank met orange mijn sportdrank waarnaar ik jaren op zoek naar ben geweest.

 

Je bent nu 28. Zit er nog rek op de kwaliteiten van Timothy Dupont?

Timo Dupont: “Ik ben iemand die pas op iets latere leeftijd alles op de koers is beginnen zetten. Dan weet je dat je een laatbloeier bent en dat resulteert nu eindelijk in mooie koersen winnen. Ik heb mezelf de voorbije 2 jaar toch wel wat beter leren kennen. Vooral door die zware wedstrijden in Frankrijk te rijden. In lastige koersen kan ik lang overleven en in de sprint ben ik vrij snel. Maar waar het zal eindigen, dat weet ik niet. Die grenzen zal ik de komende maanden en jaren verder opzoeken.”

 

Tot slot, waar droom je nog van?

Timo Dupont: “Tot nu toe was dat Nokere Koerse winnen. (lacht) De volgende grote ambitie is om een rit te pakken in de Baloise Belgium Tour. Dus ja, als ik nog eens wil pieken, moet het daar gebeuren. Natuurlijk droom ik ervan nog een stap hogerop te zetten. Dat wil iedereen. Alles hangt af van welke teams zich straks aanbieden. Maar als ik de kans krijg om vooruitgang te boeken, zal ik dat zeker niet nalaten.”

 

Deze producten kwamen aan bod tijdens het interview:

isT- DSC05570 Schermafbeelding 2016-01-07 om 00.03.15+Herstel - DSC05530

 

 

 

 

bron: http://www.wielerverhaal.com/interview-timothy-dupont-verandas-willems-iedereen-droomt-van-de-worldtour-ook-ik/