Productcategorieën

Winkelmandje

Tijdelijke acties

Meest bekeken producten

Dit gamma sportvoedingsproducten met hoge dosissen is bedoelt voor sporters die bewust bezig zijn met zijn prestaties, lichaam en voeding.

Neapharma heeft de ambitie de beste mogelijke sportvoeding voor duursporters te ontwikkelen. Hiervoor produceren we wetenschappelijke sportvoeding met aantoonbare resultaten.
Bekijk alle producten

Meest recente artikels

 

Type what you are searching for:

Wetenschappelijke producten met aantoonbare resultaten.

Omega 3 voor sporters: de voordelen

Als wielrenner ben je voortdurend bezig met jouw lichaam. Daarom zijn velen van ons actief bezig met een gezond eetpatroon. Dat bestaat uit een goede verdeling tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Omega 3 kan daarin een belangrijke rol spelen: doorheen het jaar zullen de voordelen van omega 3 jou helpen op verschillende momenten. Zo zal visolie actief bijdragen tot een betere weerstand in de winter, jou bij herstel ondersteunen bij spieropbouw en in een piek-periode jouw gewrichten soepel houden. Doorheen het jaar zorgt Omega 3 natuurlijk ook voor een goed metabolisme en vetverbranding. 

 

Omega 3 en sporten

Als sporter besteed je ongetwijfeld de nodige aandacht aan je voeding. Om voldoende energie te hebben, je concentratie- en uithoudingsvermogen op pijl te houden, je hart te ondersteunen en de conditie van spieren, gewrichten en botten te behouden. Het innemen van voldoende Omega-3 vetzuren zal je hierbij ondersteunen.

 

Er zijn 3 soorten omega-3 vetzuren

  • Alpha-linolenic acid, ALA (Alfa-linoleenzuur)
  • Eicosapentaenoic acid, EPA (Eicosapentaeenzuur)
  • Docosahexaenoic acid, DHA (Docosahexaeenzuur) 

ALA zit in plantaardige oliën, vooral in lijnzaadolie. Verder is ALA in mindere mate te vinden in vlees en groene bladgroente. EPA en DHA zitten vooral in vis, schaal-, schelpdieren en algen. Voorbeelden van vette vis die omega 3 bevat zijn zalm, sardien, haring, makreel, tonijn, forel en paling.


Minder spierpijn en beter herstel

Snel herstellen en als het even kan met zo min mogelijk spierpijn, dat wil elke sporter wel. Hoe sneller je herstelt, hoe sneller je er weer tegenaan kunt. Nu blijkt omega 3 hier een belangrijke rol in te spelen. Onderzoek laat zien dat omega 3-vetzuren spierpijn kunnen verminderen en dat het een positief effect heeft op je herstel. Of je nu topsporter of recreatieve sporter bent, in beide gevallen heb je baat bij een zuiver, hoog geconcentreerd omega 3 supplement. Omega 3 verbetert ook de krachttraining doordat het de bloedstroming naar de spieren toe stimuleert, met als resultaat dat de spieren minder snel afbreken of verzuren. Ook helpt Omega 3 tot het sneller herstellen van je spieren en werkt het tegen ontstekingen. Hoe fijn is dat!


Omega 3 stimuleert vetverlies

Jaja, je leest het goed. Omega 3 bevordert het verlies van lichaamsvet. Het activeert namelijk de zogenaamde vetverbrandingsgenen. Hierdoor kan je lichaam je vetreserves aanspreken. Ook helpt omega 3 om je metabolisme te verhogen. En dit speelt een belangrijke rol in het handhaven van een gezond gewicht en bij het afvallen. Omega 3 voorkomt daarbij ook nog eens dat er teveel vet wordt opgeslagen in je cellen.

 

Andere gezondheidsvoordelen

Visolie heeft nog meer gezondheidsvoordelen voor zowel sporters als niet-sporters. De belangrijkste voordelen van Omega 3 zijn:

  • Verhoogd concentratieniveau. EPA stimuleert de bloedtoevoer naar de hersenen.
  • Ondersteunt soepele gewrichten.
  • Vermindert de vetopslag. Omega 3 ondersteunt het proces waardoor insuline wordt geabsorbeerd in onze cellen.
  • Draagt bij aan gezonde hart- en bloedvaten.
  • Bevordert de huid- en ooggezondheid
  • Bevordert de hersengezondheid en ontwikkeling
  • Verhoogt de stofwisseling

 

Zelf ondervinden?

Het valt op dat veel sporters het product kennen, maar nog niet geprobeerd hebben omdat het een relatief nieuw product is. Met 180 capsules en een gemiddelde inname van 3 capsules kan je tijdens 60 dagen de voordelen van omega 3 leren ontdekken.