Productcategorieën

Winkelmandje

Meest bekeken producten

Dit gamma sportvoedingsproducten met hoge dosissen is bedoelt voor sporters die bewust bezig zijn met zijn prestaties, lichaam en voeding.

Neapharma heeft de ambitie de beste mogelijke sportvoeding voor duursporters te ontwikkelen. Hiervoor produceren we wetenschappelijke sportvoeding met aantoonbare resultaten.
Bekijk alle producten

Meest recente artikels

 

Type what you are searching for:

Wetenschappelijke producten met aantoonbare resultaten.

Zo recupereer je het best van een wedstrijd en bouw je aan de conditie

Om je recuperatie te bevorderen kies je best voor een recoveryshake of hoog gedoseerd aminozuur. Daarbij is het belangrijk dat je de juiste doseringen neemt.


Na de wedstrijd

 1. Bij aankomst klein blikje frisdrank of isotone drank.
 2. Binnen het half uur een recoveryshake, gemaakt met water.
  (Indien geen Neapharma Pro-Elite Recup, best Pro-Leucine bijnemen)
 3. Binnen het uur 1 drinkbus isotone drank en iets met koolhydraten zoals 2 boterhammen met zoet beleg of mager vlees, of enkele stukken fruit of rijsttaartje of enkele droge koeken.
 4.  Vul tijdens de avondmaaltijd jouw koolhydraten terug aan met een portie deegwaren of aardappelen. Neem zeker en vast een grote portie groenten om de voorraad verbruikte vitamines en mineralen terug aan te vullen. Kies voor

  een stuk mager vlees of een stuk vis. Fruit en magere zuivelproducten vormen de basis van jouw dessert! Drink zeker ook nog voldoende water!

 

Wat is een goede recupshake?

 1. Deze shakes bevatten een ideale mix aan eiwitten (ongeveer 1/3), koolhydraten (2/3 waarvan 1/3 snel en 2/3 traag), mineralen en vitaminen.
 2. Je herkent de betere recupshakes snel omdat deze ook enkele stoffen bevatten die je spiercellen gevoeliger gaan maken voor opname van bepaalde stoffen. Bvb glutamine, BCAA, beta-alanine, gebufferde creatine, citrulinemalaat,arginine…
 3. Let er ook op dat je een recupshake gebruikt met een goede eiwitsamenstelling, sommige fabrikanten besparen hierop waardoor je een minder efficiënt product krijgt.
 4. De Neapharma Pro-Elite recovery is

  de absolute leider

  in zijn soort, geen besparing op dure ingrediënten, 100 % streven naar de juiste samenstelling!


Shake of leucine?

Het is niet altijd nodig om een recovery shake te nemen. Soms volstaat de inname van het aminozuur Leucine om spierschade te herstellen en spierkracht/groei te ondersteunen. Het is dan ook één van de belangrijkste essentiële aminozuren in ons lichaam.


Recuperatie Schema

Schermafbeelding 2016-03-16 om 00.14.09